gastro postao
Omiljena poslastica u verziji za gurmane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 450
Preljev
- 2 žlica senf
- 100 ml ulje maslinovo
- 100 ml limunov sok
Palačinke
- 4 kom jaje kokošje
- 140 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šaka vlasac ( listovi)
- 6 žlica ulje, biljno
Posluživanje
- 6 list salata, zelena
- 12 kriška dimljeni losos
- 1 kom limun
- vlasac ( listovi)
Priprema
Kako biste dobili mekane palačinke, prvo pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj zdjeli mlijeko i jaje. Potom ih pomiješajte zajedno. Gluten se u brašnu počne razvijati čim dođe u doticaj s vlagom, a on je "zaslužan" za tvrđe palačinke.
- Za preljev u zdjelu stavite senf te postupno ulijte maslinovo ulje. Dodajte malo limunova soka, probajte te dodajte još ako želite.
- Ispecite palačinke - smjesa je dovoljna za šest palačinki.
Omiljena poslastica u verziji za gurmane
Izvor Skuhatćute