Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke s dimljenim lososom i preljevom od senfa

gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena poslastica u verziji za gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 450

Preljev

  • 2 žlica senf
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 100 ml limunov sok

Palačinke

  • 4 kom jaje kokošje
  • 140 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šaka vlasac ( listovi)
  • 6 žlica ulje, biljno

Posluživanje

  • 6 list salata, zelena
  • 12 kriška dimljeni losos
  • 1 kom limun
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Kako biste dobili mekane palačinke, prvo pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj zdjeli mlijeko i jaje. Potom ih pomiješajte zajedno. Gluten se u brašnu počne razvijati čim dođe u doticaj s vlagom, a on je "zaslužan" za tvrđe palačinke.
  2. Za preljev u zdjelu stavite senf te postupno ulijte maslinovo ulje. Dodajte malo limunova soka, probajte te dodajte još ako želite.
  3. Ispecite palačinke - smjesa je dovoljna za šest palačinki.

Omiljena poslastica u verziji za gurmane

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.