gastro postao
Pecivo zamijenite palentom i uživajte u nesvakidašnjem burgeru
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 400 g kukuruzno brašno ili krupica
- 1 l voda
- 2 kom tikvice, zelene
- 8 kriška panceta
- 2 kom rajčica, crvena
- 4 filet teletina, mršava
- 50 ml ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Teletinu marinirajte u maslinovom ulju s malo soli i papara (po želji dodajte čilija u prahu).
- U vodu dodajte sol i malo maslinova ulja, pustite da proključa pa uz stalno miješanje postepeno dodajte palentu, smanjite vatru i kuhajte uz stalno miješanje još 10 min.
- Smjesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Pomoću kalupa izrežite krugove i ispecite ih na grill tavi na malo maslinova ulja.
- Tikvice narežite na deblje kolutove pa ih prepecite na suhoj grill tavi.
- Pancetu prepržite na tavi dok ne postane hrskava, izvadite i ostavite sa strane.
- Na istoj masnoći prepržite teletinu.
- Rajčice narežite na kolutove. Redoslijedom kao na slici složite sastojke
Pecivo zamijenite palentom i uživajte u nesvakidašnjem burgeru