Recepti 03. listopada 2014.

Palenta s čvarcima i domaćom jetrenom paštetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan i iznimno ukusan recept za originalan finger food.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 250 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 250 g jetra pileća
  • 50 g čvarci
  • 1 grančica ružmarin
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 dl malvazija
  • sol
  • papar
  • 1 kom ljuta paprika
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 2.50 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. U lonac stavite 500 ml vode, dodajte mlijeko i bijelo vino te posolite i popaprite. Kad zakuha, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu, dl maslinova ulja, narezane čvarke i sitno nasjeckano cvijeće te zelene dijelove grančice ružmarina.
  2. Polako dodajte palentu i kuhajte miješajući dok se ne zgusne. Gotovu palentu izlijte u lim za pečenje, poravnajte i ostavite da se ohladi. Narežite luk te operite i narežite kokošja jetrica. Ulijte dl maslinova ulja u tavu, dodajte luk i jetrica, posolite i popaprite te dodajte narezanu ljutu papričicu bez sjemenki. Popržite i ulijte crno vino te pustite da se krčka dok se tekućina ne reducira. Izmiksajte štapnim mikserom u paštetu.
  3. Ostavite je da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak na dva sata. Narežite palentu na veće kocke i popržite u tavi na maslinovu ulju. Poslužite s paštetom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.