gastro postao
Odličan i iznimno ukusan recept za originalan finger food.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 250 g kukuruzno brašno ili krupica
- 250 g jetra pileća
- 50 g čvarci
- 1 grančica ružmarin
- 2 dl ulje maslinovo
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl malvazija
- sol
- papar
- 1 kom ljuta paprika
- 1 kom ljubičasti luk
- 2.50 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- U lonac stavite 500 ml vode, dodajte mlijeko i bijelo vino te posolite i popaprite. Kad zakuha, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu, dl maslinova ulja, narezane čvarke i sitno nasjeckano cvijeće te zelene dijelove grančice ružmarina.
- Polako dodajte palentu i kuhajte miješajući dok se ne zgusne. Gotovu palentu izlijte u lim za pečenje, poravnajte i ostavite da se ohladi. Narežite luk te operite i narežite kokošja jetrica. Ulijte dl maslinova ulja u tavu, dodajte luk i jetrica, posolite i popaprite te dodajte narezanu ljutu papričicu bez sjemenki. Popržite i ulijte crno vino te pustite da se krčka dok se tekućina ne reducira. Izmiksajte štapnim mikserom u paštetu.
- Ostavite je da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak na dva sata. Narežite palentu na veće kocke i popržite u tavi na maslinovu ulju. Poslužite s paštetom.
Izvor Skuhatćute