gastro postao
Kozji sir obogatit će okus palente
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 500
Potrebno vam je
- voda
- 150 g kozji sir
- 4 kom rajčice, cherry
- svježi timijan
- sušeni timijan
- ulje maslinovo
- sol
- papar
- 50 g parmezan
- 1 mala žlica maslac, slani
- 300 g kukuruzno brašno ili krupica
Priprema
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili premažite maslacem pa prekrijte s pola smjese kuhane palente. Palentu premažite svježim kozjim sirom, ostavite suh dio 0,5 cm od ruba, lagano posolite i ravnomjerno posložite cherry rajčicu izrezanu na kolute pa prekrijte s ostatkom palente.
- Na vrh posložite kolutove rajčice, posipajte s ostatkom parmezana i pecite u pećnici na 200°C oko 20 min, dok se ne stvori hrskava korica. Poslužite toplo i ukrasite svježim timijanom.
- Palentu skuhajte u slanoj vodi, dodajte žlicu maslinova ulja, neka bude malo rjeđa. Pred kraj umiješajte 25 g parmezana, pola žličice suhog timijana i žličicu maslaca. Lagano popaprite.