Recepti 03. listopada 2014.

Palenta s kozjim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kozji sir obogatit će okus palente

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 500

Potrebno vam je

  • voda
  • 150 g kozji sir
  • 4 kom rajčice, cherry
  • svježi timijan
  • sušeni timijan
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 50 g parmezan
  • 1 mala žlica maslac, slani
  • 300 g kukuruzno brašno ili krupica

Priprema

  1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili premažite maslacem pa prekrijte s pola smjese kuhane palente. Palentu premažite svježim kozjim sirom, ostavite suh dio 0,5 cm od ruba, lagano posolite i ravnomjerno posložite cherry rajčicu izrezanu na kolute pa prekrijte s ostatkom palente.
  2. Na vrh posložite kolutove rajčice, posipajte s ostatkom parmezana i pecite u pećnici na 200°C oko 20 min, dok se ne stvori hrskava korica. Poslužite toplo i ukrasite svježim timijanom.
  3. Palentu skuhajte u slanoj vodi, dodajte žlicu maslinova ulja, neka bude malo rjeđa. Pred kraj umiješajte 25 g parmezana, pola žličice suhog timijana i žličicu maslaca. Lagano popaprite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.