Recepti 23. prosinca 2020.

Palenta sa sirom za kremasti doručak

palenta
gastro postao gastro.24sata.hr
Palenta ili žganci pripremaju se kuhanjem kukuruzne krupice u vodi. Mnogo generacija odraslo je na toj namirnici i svakako ju trebaš uvrstiti u svoj jelovnik.

Ljubav prema palenti mnogim ljudima ostala je u sjećanju od djetinjstva. Ako tebi slučajno nije, ovaj recept zasigurno će to promijeniti!

Također, ovo je i odlična opcija za jesti nakon odrađenoga treninga jer će te opremiti velikom količinom energije.

 

Možda vas zanima... Palenta i gljive iz pećnice za najfiniji ručak sezone Recepti

 

 | Author: thinkstock thinkstock

Sastojci:

  • 200 grama palente
  • 3/4 žličice soli
  • 25 grama maslaca
  • 50 grama svježeg krem sira
  • 500 mililitara vode
  • Jogurt

 

Možda vas zanima... Prava poslastica: Kremasta i aromatična palenta Recepti

 

Priprema:

  1. U srednje veliku posudu stavi vodu i pričekaj da zavrije. Polovicu vode, 250 mililitara, odvoji sa strane, a u ostatak dodaj sol i maslac.
  2. Kada se maslac otopi, smanji vatru i umiješaj palentu. Cijelo vrijeme miješaj kako se ne bi napravile grudice te ju kuhaj dok ne omekša ili onoliko koliko stoji na uputama korištene palente.
  3. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, lagano dodaj ostatak vode.
  4. Pred kraj kuhanja palente umiješaj krem sir, a dobro ju je kombinirati i s jogurtom. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.