gastro postao
Kremasti talijanski desert sa slatkim vrhnjem i želatinom osvojio je svijet
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 172
Potrebno vam je
- 200 ml kava, mljevena
- 10 g zelatina
- 350 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 150 ml nescafé espresso
- 55 g šećer, kristal
Priprema
- U vrućoj crnoj kavi rastopite želatinu. U posudi na vatri miješajte vrhnje, šećer, vanilijin ekstrakt i mlijeko dok ne provrije pa im dodajte kavu sa želatinom. Ostavite da se ohladi.
- Izlijte smjesu u zdjelice u četiri kalupa za panna cottu pa pustite da se hladi nekoliko sati. Prije serviranja napravite sirup tako da na vatri zagrijete espresso i u njemu rastopite šećer.
- Kalupe umočite nakratko u vruću vodu te istresite sadržaj na tanjure. Prelijte vrućim sirupom (150 mil espressa i 55 g šećera) i ukrasite zrnima kave.
Izvor Skuhatćute