Recepti 03. listopada 2014.

Panna cotta sa sirupom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti talijanski desert sa slatkim vrhnjem i želatinom osvojio je svijet

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 172

Potrebno vam je

  • 200 ml kava, mljevena
  • 10 g zelatina
  • 350 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 150 ml nescafé espresso
  • 55 g šećer, kristal

Priprema

  1. U vrućoj crnoj kavi rastopite želatinu. U posudi na vatri miješajte vrhnje, šećer, vanilijin ekstrakt i mlijeko dok ne provrije pa im dodajte kavu sa želatinom. Ostavite da se ohladi.
  2. Izlijte smjesu u zdjelice u četiri kalupa za panna cottu pa pustite da se hladi nekoliko sati. Prije serviranja napravite sirup tako da na vatri zagrijete espresso i u njemu rastopite šećer.
  3. Kalupe umočite nakratko u vruću vodu te istresite sadržaj na tanjure. Prelijte vrućim sirupom (150 mil espressa i 55 g šećera) i ukrasite zrnima kave.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.