Recepti 13. listopada 2014.

Panzanella

gastro postao gastro.24sata.hr
Prilog u kojem možete iskoristiti ostatke staroga kruha

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 258

Potrebno vam je

  • 8 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 šaka bosiljak, vezica
  • 1 kom ljubičasti luk
  • ulje maslinovo
  • vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite kruh na kriške i namočite ga u hladnoj vodi oko pola sata. Kad dovoljno omekša, malo ga stisnite rukama tako da ga ocijedite, ali ne izmrvite u potpunosti.
  2. Stavite ga u posudu za salatu i dodajte tanko narezano povrće i sjeckani bosiljak.
  3. Začinite uljem, solju i paprom, dobro promiješajte i ostavite na hladnom.
  4. Ocat dodajte pri posluživanju.

Izvor 'All'italiana'; Rosanne Passione, Planetopija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.