Recepti 03. listopada 2014.

Pappardelle s umakom od zeca

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna talijanska tjestenina sa zečetinom užitak je za svakog gurmana

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 579

Potrebno vam je

  • 400 g zec divlji
  • 50 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom celer stabljika
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica sušeni timijan
  • 100 ml vino bijelo
  • 0.80 l goveđi temeljac
  • 400 g tjestenina bez jaja

Priprema

  1. Zečetinu i prošaranu slaninu sitno narezati. Luk i češnjak očistiti i sitno nasjeckati. Peteljku celera bjelaša oprati i narezati na ploške. Rajčicu oprati, preliti kipućom vodom, oguliti, odstraniti sjemenke i narezati na kockice.
  2. Zagrijati maslac i ulje te na tome popržiti slaninu. Dodati zečetinu i pržiti na jakoj vatri. Smanjiti vatru i umiješati pripremljeno povrće te dodati sol, papar i timijan.
  3. Uliti vino u goveđi temeljac te pokriven ragu pirjati na slaboj vatri oko 2 sata. Na kraju još jednom posoliti i popapriti.
  4. Pappardelle tjesteninu skuhati u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Izliti u cjedilo, ocijediti i pomiješati s raguom.

Ukusna talijanska tjestenina sa zečetinom užitak je za svakog gurmana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.