gastro postao
Ukusna talijanska tjestenina sa zečetinom užitak je za svakog gurmana
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 579
Potrebno vam je
- 400 g zec divlji
- 50 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 kom celer stabljika
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica sušeni timijan
- 100 ml vino bijelo
- 0.80 l goveđi temeljac
- 400 g tjestenina bez jaja
Priprema
- Zečetinu i prošaranu slaninu sitno narezati. Luk i češnjak očistiti i sitno nasjeckati. Peteljku celera bjelaša oprati i narezati na ploške. Rajčicu oprati, preliti kipućom vodom, oguliti, odstraniti sjemenke i narezati na kockice.
- Zagrijati maslac i ulje te na tome popržiti slaninu. Dodati zečetinu i pržiti na jakoj vatri. Smanjiti vatru i umiješati pripremljeno povrće te dodati sol, papar i timijan.
- Uliti vino u goveđi temeljac te pokriven ragu pirjati na slaboj vatri oko 2 sata. Na kraju još jednom posoliti i popapriti.
- Pappardelle tjesteninu skuhati u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Izliti u cjedilo, ocijediti i pomiješati s raguom.
Ukusna talijanska tjestenina sa zečetinom užitak je za svakog gurmana