Recepti 03. listopada 2014.

Paprenjaci

Paprenjaci
foto: Goran Stanzl/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Paprenjake je najbolje ostaviti dva dana na vlažnome mjestu da omekšaju, a potom ih staviti u limenu kutiju s kriškom kruha, manjom jabukom i narančom kako bi poprimili aromu jabuke i naranče

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 140

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 250 g šećer, kristal
  • 30 g marcipan
  • 50 g kandirana korica limuna
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • sol
  • 200 g šećer, u prahu
  • 1 mala žlica začin za paprenjake
  • 3 žlica rakija trešnjevica

Priprema

  1. Miksajte jaja i šećer pet minuta da dobijete pjenastu masu. Sitno naribajte marcipan pa usitnite kandiranu limunovu koru te je s marcipanom umiješajte u masu od jaja.
  2. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i začine za paprenjake. Prosijte ih u mješavinu s jajima i zamijesite glatko tijesto. Pospite brašnom radnu površinu. Oblikujte od tijesta kuglice. Obložite papirom limove za pečenje, složite na njih paprenjake i ostavite da stoje preko noći.
  3. Zagrijte pećnicu na 160°C. Premažite donju stranu paprenjaka trešnjevačom prije pečenja. Pecite oko 20 minuta.
  4. Posolite bjelanjak pa istucite čvrst snijek. Postupno umiješajte šećer u prahu i preostalu trešnjevaču. Uronite kolače u bjelanjak pa ih složite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu još tri minute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.