gastro postao
Zanimljiva kombinacija naše čitateljice koju svakako vrijedi isprobati
Sastojci:
- 100g zelene leće
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 1 poriluk
- 2 luka
- 2 mrkve
- 4 krumpira
- 4 češnja češnjaka
- 800g Mutti polpe
- 1 žlica koncentrata rajčice
- maslinovo ulje
- sol
- mljeveni šareni papar
- bosiljak
- peperoncino
Priprema:
- Na maslinovom ulju dinstati posoljeni luk i poriluk narezane na kockice i protisnuti češnjak.
- Kad luk postakli, dodati Mutti rajčicu, naribanu mrkvu i malo bosiljka. Promiješati pa dodati žlicu koncentrata rajčice. Sve to podliti temeljcem. Miješati do željene gustoće umaka, preporučam da bude rjeđe. Pred kraj dodati malo umaka od ljute papričice (za one koji vole malo pikantnije).
- Leću kuhati 15-ak minuta, nakon toga procijediti. Dodati naribani krumpir i začine - bosiljak, sol, papar. U leću i naribani krumpir dodati nekoliko žlica umaka i miješati dok se sve ne poveže. Tom smjesom puniti paprike. Na vrh dodati još malo smjese kako bi paprike bile sočnije.
- U višu zdjelu za pečenje izliti umak od Mutti rajčice, u njega uroniti paprike i peći oko sat vremena na 200 stupnjeva.
- Vrijeme pečenja može biti i kraće, ali kako ja koristim mesnatije paprike, treba im malo više vremena. Uz paprike se može poslužiti i kuhani krumpir na kockice ili pire.