Recepti 25. lipnja 2019.

Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje

Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan ljetni recept nakon kojega ćete moći raditi što pošželite!

Za ovakve vrućine predlažemo vam jedno sasvim lagano i nježno jelo.

 

Potrebno vam je

  • 4 paprika (crvena, zelena)
  • 1 šalica kvinoje
  • 3 rajčice
  • 50 g crnih maslina
  • 1 avokado
  • 2 žlice umaka od rajčice 
  • 50 ml maslinova ulja 
  • papar
  • bosiljak
  • origano
  • chilli

     

Priprema

  1. Kvinoju isperite pod mlazom hladne vode i stavite je kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
  2. Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite.
     
  3. Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje | Author: tina.toe foto: tina.toe
     
  4. Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem. Kad omekša dodajte protisnutu rajčicu i Mutti umak od rajčice. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
     
  5. Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje | Author: tina.toe foto: tina.toe
     
  6. Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.

    Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje | Author: tina.toe foto: tina.toe

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.