Jedan ljetni recept nakon kojega ćete moći raditi što pošželite!
Za ovakve vrućine predlažemo vam jedno sasvim lagano i nježno jelo.
Potrebno vam je
- 4 paprika (crvena, zelena)
- 1 šalica kvinoje
- 3 rajčice
- 50 g crnih maslina
- 1 avokado
- 2 žlice umaka od rajčice
- 50 ml maslinova ulja
- papar
- bosiljak
- origano
- chilli
Priprema
- Kvinoju isperite pod mlazom hladne vode i stavite je kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
- Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite.
-
- Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem. Kad omekša dodajte protisnutu rajčicu i Mutti umak od rajčice. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
-
- Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.
Dobar tek!