gastro postao
                                            
                                        
                                    Slastica s keksima i snijegom od bjelanjaka
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 4 kom bjelanjak kokošji
 - 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 4 žlica šećer, kristal
 - 1 l mlijeko kravlje, punomasno
 - 10 kom keksi petit beure
 - limunova korica
 
Priprema
- Na dno zdjele poslagati kekse.
 - Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te ih staviti u dvije posude.
 - 4 žumanjka mikserom izmiješati sa 3 žlice šećera, dodati limunovu koricu po želji.
 - Staviti mlijeko da prokuha, te istovremeno istući snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera.
 - U uzavrelo mlijeko žlicom stavljati snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ga kuhati u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slagati u zdjelu, na kekse.
 - U preostalo mlijeko dodati prethodno smjesu žumanjaka i šećera, kuhati 2-3 minute, a potom, uliti u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
 - Pustiti da se ohladi, naribati tamnu čokoladu i pohraniti u frižider do serviranja.