Recepti 11. kolovoza 2021.

Tjestenina za one koji vole dobru dozu ljutine

SHUTTERSTOCK Tjestenina s rajčicom i čilijem
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo, jednostavno i ukusno! Upravo te kriterije zadovoljava recept u nastavku...

Pasta Arrabbiata je neizostavni klasik talijanske kuhinje! Zdrava je, jednostavna za napraviti, a "vatreni" umak od rajčice godit će svima koji vole nešto ljuće okuse. Sadrži svega nekoliko sastojaka, brzo je gotova, a jednom kada ju okusiš ponovno ćeš ju pripremati već sljedećeg dana!

 

Možda vas zanima... Tjestenina a la vodka s bosiljkom i parmezanom Recepti

 

Ako se pitaš zašto se u receptu nalazi i šećer, to je zato kako bi se smanjila kiselost rajčica. No, ako koristiš kvalitetne rajčice koje su same po sebi prirodno slatke - slobodno ga izostavi. Po želji dodatno ukrasi peršinom, bosiljkom i s mnogo sira. Dobar tek!

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica grubo mljevenog čilija
  • 500 g pelata
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • sol, papar
  • ribani parmezan
  • 200 g suhe tjestenine

Priprema:

  1. Na srednje jakoj vatri dodaj ulje u lonac srednje veličine.
  2. Nakon što ulje postane vruće, dodaj češnjak i pusti da se kuha oko minutu.
  3. Umiješaj žličicu mljevenog čilija, zgnječenu rajčicu i šećer. Smanji toplinu i ostavi da kuha, povremeno miješajući, oko 15 minuta.
  4. Dok se umak kuha, skuhaj tjesteninu prema uputama, pripazi da bude al dente.
  5. Umak začini solju i paprom po potrebi. 
  6. Ocijedi tjesteninu i pomiješaj ju s umakom (prema želji možeš dodati i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala). 
  7. Ukrasi naribanim parmezanom i posluži toplo.

U slast!

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama Recepti Možda vas zanima... Inspiracija za ručak: Tri recepta za jela s tjesteninom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.