Recepti 25. rujna 2015.

Patlidžani punjeni tikvicama

Patlidžani punjeni tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžana
  • 2 kom tikvica
  • 4 režanj češnjaka
  • 2 kriška kruha
  • 1 dl pirea od rajčice
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • soli
  • ružmarina
  • bosiljka
  • mozzarelle ili nekog drugog sira
  • 1 dl maslinovog ulja

Priprema

  1. Razrežite patližane po dužini kako je prikazano na slici, te ih nasolite i ostavite sa strane. Tikvice narežite na trakice ili ploške i također ih nasolite da puste vodu. Ostavite sa strane oko 10 minuta. Nakon što su patlidžani pustili vodu pobrište ih papirnatim ubrusom. Tikvice također pobrišite papirnatim ubrusom. Nakon toga tikvice kratko popržite na grill tavi.
  2. U utore patlidžana stavite popržene tikvice, mozzarellu, česnjak narezan na listiće i kruh narezan na kockice.
  3. Prelite patlidžane mješavinom pirea od rajčice, vrhnje za kuhanje, ružmarinom i bosiljkom. Po želji dodajte još soli. Možete dodati još začina po želji.
  4. Posudu u kojoj ćete peći patlidžane namažite maslinovim uljem, složite patližane i prekrite ih aluminijskom folijom. Stavite ih peći na 180°C 35-45 minuta. Prvim 30 minuta ih pecite pod folijom, a nakon toga ih otkrite i zapecite.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.