gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžana
- 2 kom tikvica
- 4 režanj češnjaka
- 2 kriška kruha
- 1 dl pirea od rajčice
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- soli
- ružmarina
- bosiljka
- mozzarelle ili nekog drugog sira
- 1 dl maslinovog ulja
Priprema
- Razrežite patližane po dužini kako je prikazano na slici, te ih nasolite i ostavite sa strane. Tikvice narežite na trakice ili ploške i također ih nasolite da puste vodu. Ostavite sa strane oko 10 minuta. Nakon što su patlidžani pustili vodu pobrište ih papirnatim ubrusom. Tikvice također pobrišite papirnatim ubrusom. Nakon toga tikvice kratko popržite na grill tavi.
- U utore patlidžana stavite popržene tikvice, mozzarellu, česnjak narezan na listiće i kruh narezan na kockice.
- Prelite patlidžane mješavinom pirea od rajčice, vrhnje za kuhanje, ružmarinom i bosiljkom. Po želji dodajte još soli. Možete dodati još začina po želji.
- Posudu u kojoj ćete peći patlidžane namažite maslinovim uljem, složite patližane i prekrite ih aluminijskom folijom. Stavite ih peći na 180°C 35-45 minuta. Prvim 30 minuta ih pecite pod folijom, a nakon toga ih otkrite i zapecite.