gastro postao
Kako bi kožica bila što hrskavija, premažite je prije pečenja uljem, češnjakom i solju. Ako je potrebno, dodajte još ulja tijekom pečenja.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1374
Koljenica
- 2200 g svinjska koljenica
- 5 kom krumpir, zreli
- 1 čaša pivo
- 3 žlica ulje, biljno
- sol
- svježe mljeveni papar
Salata
- 0.50 šalica majoneza
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1 kom celer, korijen
- 1 kom jabuka (cijela)
- 10 kom orah, suhi
- muškatni oraščić
Priprema
- Dobro operite koljenicu, osušite je, zarežite nožem na nekoliko mjesta te posolite i popaprite. Stavite je u tavu ili lim za pečenje te popecite na nekoliko žlica ulja sa svih strana.
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Lim za pečenje pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu. Dok se peče, povremeno je zalijevajte pivom i vlastitim sokom.
- Nakon 45 min dodajte kockice krumpira. Pecite otkriveno dok krumpir ne omekša.
- Skuhajte celer u vodi. Ostavite da se malo ohladi pa ga naribajte. Naribajte jabuku i pomiješajte je s celerom.
- Izmiješajte majonezu i jogurt te začinite solju, paprom. Umiješajte u salatu i prema želji ohladite. Prije posluživanja ukrasite orasima.
Izvor Skuhatćute