Recepti 13. listopada 2014.

Pečene jabuke

Pečene jabuke
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke jabuke s nadjevom od meda, limunove korice, oraha i cimeta

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 144

Potrebno vam je

  • 4 kom jabuka (mesnati dio)
  • 4 mala žlica med, vrcani
  • 100 g orah, mljeveni
  • 0.50 mala žlica limunova korica
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 4 mala žlica maslac, neslani
  • šećer, u prahu
  • menta
  • vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.50 dl voda

Priprema

  1. Jabukama odrežite vrh pa im izdubite sjemenke, pazite da ne probušite dno jabuke.
  2. U posudi pomiješajte med, limunovu koricu, orahe i cimet.
  3. Napunite jabuke ovom smjesom, poklopite vrhom i posložite ih u vatrostalnu posudu. Na vrh svake jabuke stavite žličicu maslaca, a u vatrostalnu posudu ulijte 0,5 dl vode. Pecite na 180°C oko 30 min.
  4. Kada su jabuke pečene, pustite da se ohlade, posipajte ih šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i poslužite uz malo slatkog vrhnja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.