gastro postao
Slatke jabuke s nadjevom od meda, limunove korice, oraha i cimeta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 144
Potrebno vam je
- 4 kom jabuka (mesnati dio)
- 4 mala žlica med, vrcani
- 100 g orah, mljeveni
- 0.50 mala žlica limunova korica
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 4 mala žlica maslac, neslani
- šećer, u prahu
- menta
- vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.50 dl voda
Priprema
- Jabukama odrežite vrh pa im izdubite sjemenke, pazite da ne probušite dno jabuke.
- U posudi pomiješajte med, limunovu koricu, orahe i cimet.
- Napunite jabuke ovom smjesom, poklopite vrhom i posložite ih u vatrostalnu posudu. Na vrh svake jabuke stavite žličicu maslaca, a u vatrostalnu posudu ulijte 0,5 dl vode. Pecite na 180°C oko 30 min.
- Kada su jabuke pečene, pustite da se ohlade, posipajte ih šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i poslužite uz malo slatkog vrhnja.