gastro postao
Rolane kriške šunke s nadjevom od pržene piletine, rajčica i maslina osvajaju već na prvi pogled
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 213
Potrebno vam je
- 10 kriška šunka dimljena, kuhana
- 250 g rajčica, crvena
- 2 šalica pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g masline, crne
- 10 kriška gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
- list bosiljka
- kapari
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Narežite rajčice na komadiće. U zdjeli pomiješajte komade pržene piletine, rajčice, masline, sve začinite i dobro promiješajte.
- Na svaku krišku šunke stavite komad sira, a u sredinu nadjeva prema želji. Lagano savijte šunku u rolu.
- Pospite rolice kaparima i stavite ih peći 15-20 min na 175°c u nauljenu posudu. Prije posluživanja ukrasite bosiljkom.
Izvor Skuhatćute