gastro postao
Divni su dok su još topli i mekani pa se tope u ustima...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2.25 mala žlica suhi kvasac
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 0.25 mala žlica sol
- 1 šalica voda
- 0.25 šalica maslac, neslani
- kim
Priprema
- U zdjelu stavite brašno, kvas, šećer i sol te pomiješajte. Prelijte sve toplom vodom i miješajtedok se svi sastojci ne spoje. Prebacite vaše tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite oko 10 minuta. Dodajte još brašna ukoliko se pokaže potrebnim kako tijesto ne bi bilo ljepljivo. Tijesto prebacite u posudu koju ste prije toga namastili s malo ulja i otavite na toplom mjestu 30 minuta da se lagano digne. Zdjelu možete staviti iu pećnicu koju ste predhodno zagrijali na 50 stupnjeva.
- Nakon 30-ak minuta stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razrežite u 6 jednakih komada. Svaki komad zarolajte u oblik dugačkog užeta/špage i kad ste spremni oblikujte perec (kao da radite oblik srca).
- Prebacite perece u tepsiju za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje. Otopite maslac i kistom premažite svaki perec.Pecite na 220 stupnjeva oko 12 minuta dok ne postanu zlatno smeđi. Kad su gotovi premažite ih ostatkom otopljenog maslaca i pospite po njima krupne soli i kim ukoliko želite.
Divni su dok su još topli i mekani pa se tope u ustima...