Recepti 13. listopada 2014.

Pereci naši svagdašnji

Pereci naši svagdašnji
gastro postao gastro.24sata.hr
Divni su dok su još topli i mekani pa se tope u ustima...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2.25 mala žlica suhi kvasac
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 0.25 mala žlica sol
  • 1 šalica voda
  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • kim

Priprema

  1. U zdjelu stavite brašno, kvas, šećer i sol te pomiješajte. Prelijte sve toplom vodom i miješajtedok se svi sastojci ne spoje. Prebacite vaše tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite oko 10 minuta. Dodajte još brašna ukoliko se pokaže potrebnim kako tijesto ne bi bilo ljepljivo. Tijesto prebacite u posudu koju ste prije toga namastili s malo ulja i otavite na toplom mjestu 30 minuta da se lagano digne. Zdjelu možete staviti iu pećnicu koju ste predhodno zagrijali na 50 stupnjeva.
  2. Nakon 30-ak minuta stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razrežite u 6 jednakih komada. Svaki komad zarolajte u oblik dugačkog užeta/špage i kad ste spremni oblikujte perec (kao da radite oblik srca).
  3. Prebacite perece u tepsiju za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje. Otopite maslac i kistom premažite svaki perec.Pecite na 220 stupnjeva oko 12 minuta dok ne postanu zlatno smeđi. Kad su gotovi premažite ih ostatkom otopljenog maslaca i pospite po njima krupne soli i kim ukoliko želite.

Divni su dok su još topli i mekani pa se tope u ustima...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.