gastro postao
Brz, jednostavan i uzbudljiv način da uživate u mnogim nutritivnim kvalitetama bundevinih sjemenki. Ovaj pesto dobro ide uz tjesteninu, piletinu i ribu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 723
Potrebno vam je
- 0.25 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 1 šalica korijander
- 0.50 šalica peršin, list
- 3 režanj češnjak
- 2 žlica voda
- 2 žlica ljutika
- 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Izmiješajte sve sastojke u mikseru i na kraju postupno dodajte maslinovo ulje.
- Nemojte dugo miksati. Možda ćete povremeno morati skinuti smjesu sa stijenki posude. Pazite da vam smjesa ne postane prekašasta. U njoj se moraju vidjeti mali komadići bundevinih sjemenki. To ćete postići povremenim paljenjem i gašenjem miksera tijekom miješanja. Pesto se poslužuje na sobnoj temperaturi. Nemojte ga podgrijavati. Višak možete čuvati u hladnjaku do 5 dana.
Izvor 'Najzdravije namirnice svijeta'; George Mateljan