Recepti 13. listopada 2014.

Pesto od bundevinih sjemenki i korijandra

gastro postao gastro.24sata.hr
Brz, jednostavan i uzbudljiv način da uživate u mnogim nutritivnim kvalitetama bundevinih sjemenki. Ovaj pesto dobro ide uz tjesteninu, piletinu i ribu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 723

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 1 šalica korijander
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica voda
  • 2 žlica ljutika
  • 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izmiješajte sve sastojke u mikseru i na kraju postupno dodajte maslinovo ulje.
  2. Nemojte dugo miksati. Možda ćete povremeno morati skinuti smjesu sa stijenki posude. Pazite da vam smjesa ne postane prekašasta. U njoj se moraju vidjeti mali komadići bundevinih sjemenki. To ćete postići povremenim paljenjem i gašenjem miksera tijekom miješanja. Pesto se poslužuje na sobnoj temperaturi. Nemojte ga podgrijavati. Višak možete čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Izvor 'Najzdravije namirnice svijeta'; George Mateljan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.