Recepti 1156 prikaza 11. ožujka 2019.

Picadillo Cubano - bogati kubanski bolognese s krumpirom

Stockfood
Tradicionalno jelo s Kube vrlo lako biste mogli zavoljeti zbog jednostavnih namirnica i genijalnih okusa koje donosi mješavina omiljenih začina.

Kada vam dosade sve ostale kombinacije mljevenog mesa i priloga, upustite se u pripremu kubanskog specijaliteta koji kombinira papriku, krumpir, umak od rajčice, vino, masline i grožđice. 

 

Možda vas zanima... Ropa vieja ili zašto je kubanska „poderana odjeća“ u modi Kolumne

 

Jelo možete pripremiti i bez krumpira ili pak mu, uz sve ove sastojke, dodati još i kapare. 

Ono što nas je posebice osvojilo kod ovog jela jest činjenica da se priprema brzo, poslužuje se uz jednostavnu rižu ili tortilje, a i nestaje nevjerojatnom brzinom.

 

kubanski sendvič Možda vas zanima... Najpoznatiji na svijetu: Savršeni okusi kubanskog sendviča Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 800 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 zelena paprika
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 manja krumpira
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 200 ml bijelog vina
  • 4 žlice maslina
  • 1 žlica grožđica
  • 1 žličica koncentrata od rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Pola žličice kumina
  • Pola žličice origana
  • 1 lovorov list
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na tavi zagrijte ulje.
  2. Dodajte nasjeckani luk, pustite da se zažuti, pa dodajte meso. 
  3. Dodajte kumin, origano, lovorov list, sitno sjeckanu papriku, kockice krumpira i češnjak, pa začinite soli i paprom. Kuhajte oko 10 minuta.
  4. Dodajte umak od rajčice, vino, masline i grožđice. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte tako oko pola sata.
  5. Poslužite uz rižu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.