gastro postao
Tradicionalno jelo s Kube vrlo lako biste mogli zavoljeti zbog jednostavnih namirnica i genijalnih okusa koje donosi mješavina omiljenih začina.
Kada vam dosade sve ostale kombinacije mljevenog mesa i priloga, upustite se u pripremu kubanskog specijaliteta koji kombinira papriku, krumpir, umak od rajčice, vino, masline i grožđice.
Jelo možete pripremiti i bez krumpira ili pak mu, uz sve ove sastojke, dodati još i kapare.
Ono što nas je posebice osvojilo kod ovog jela jest činjenica da se priprema brzo, poslužuje se uz jednostavnu rižu ili tortilje, a i nestaje nevjerojatnom brzinom.
Potrebno vam je:
- 800 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 zelena paprika
- 3 režnja češnjaka
- 2 manja krumpira
- 200 ml umaka od rajčice
- 200 ml bijelog vina
- 4 žlice maslina
- 1 žlica grožđica
- 1 žličica koncentrata od rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- Pola žličice kumina
- Pola žličice origana
- 1 lovorov list
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na tavi zagrijte ulje.
- Dodajte nasjeckani luk, pustite da se zažuti, pa dodajte meso.
- Dodajte kumin, origano, lovorov list, sitno sjeckanu papriku, kockice krumpira i češnjak, pa začinite soli i paprom. Kuhajte oko 10 minuta.
- Dodajte umak od rajčice, vino, masline i grožđice. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte tako oko pola sata.
- Poslužite uz rižu.
Dobar tek!