Recepti 14. travnja 2016.

Pikantna pizza: Sjajna gastro smicalica!

Pikantna pizza
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dvije ljute papričice i svinjske kobasice zaslužni su za intrigantnu pikantnost ove pizze

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1520

Potrebno vam je

  • 170 g kobasice svinjske
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 8 kom jaje kokošje
  • 400 g tijesto za pizzu
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1 kom luk ,crveni
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • 2 kom čili papričica

Priprema

  1. U tavi pirjajte kobasicu, narezanu slaninu i narezani luk od 10 do 15 minuta. Izvadite iz tave i stavite sa strane.
  2. Na masnoću u tavi dodajte istučena jaja, peršin i začine pa pecite uz miješanje od dvije do tri minute.
  3. Razvucite tijesto za pizzu, nadjenite ga s pola količine sira te pecite na 200°C pet minuta, dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice, nadjenite jajima, kobasicom, ljutim papričicama i lukom te slaninom i ostatkom sira. Pecite još desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.