Recepti 03. listopada 2014.

Pikantne pljeskavice

Pikantne-pljeskavice
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjsko i juneće meso za ljubitelje ljuće hrane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 602

Potrebno vam je

  • 150 g luk ,crveni
  • 3 kom čili papričica
  • 700 g mljevena svinjetina
  • 400 g mljevena junetina
  • 1 režanj češnjak
  • 2 mala žlica papar
  • 1 mala žlica šafran

Priprema

  1. Luk i feferone sitno nasjeckajte, dodajte češnjak, papar, šafran i sol pa sve dobro izmiješajte u kompaktnu masu. Od pripremljene smjese oblikujte okrugle pljeskavice i pecite ih na roštilju. Na vruće pljeskavice stavite žličicu kajmaka ili topljivog sira.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.