gastro postao
Odlična kombinacija mljevenog mesa, graha i ljutih papričica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 645
Potrebno vam je
- 1000 g mljevena junetina
- 3 kom luk ,crveni
- 2 kom čili papričica,sušena
- 6 šalica šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- papar
- 3 žlica kim
- 800 ml pelati
- 1 kom slanutak, konzerva
- 460 g grah,crveni
- 680 ml pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica čili u prahu
Priprema
- Razrežite papričice na komade i ispecite ih na tavi. Ohladite ih i sameljiote u blenderu.
- U većoj i dubljoj tavi pirjajte meso dok ne postane smeđe. Ocijedite ga od masnoće i maknite iz tave. Potom u tavi popirjajte nasjeckani luk, oko pet minuta.
- Vratite meso u tavu, dodajte narezane pelate, umak, sve začine i izmiksane papričice. Dobro promiješajte.
- Dodajte slanutak ili kukuruz, grah i gljive narezane na tanke kriške. Pustite da zakuha, pa smanjite vatru. Kuhajte poklopljeno oko pola sata.