Recepti 13. listopada 2014.

Pikantni grah

Pikantni grah
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija mljevenog mesa, graha i ljutih papričica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 645

Potrebno vam je

  • 1000 g mljevena junetina
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 kom čili papričica,sušena
  • 6 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • papar
  • 3 žlica kim
  • 800 ml pelati
  • 1 kom slanutak, konzerva
  • 460 g grah,crveni
  • 680 ml pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica čili u prahu

Priprema

  1. Razrežite papričice na komade i ispecite ih na tavi. Ohladite ih i sameljiote u blenderu.
  2. U većoj i dubljoj tavi pirjajte meso dok ne postane smeđe. Ocijedite ga od masnoće i maknite iz tave. Potom u tavi popirjajte nasjeckani luk, oko pet minuta.
  3. Vratite meso u tavu, dodajte narezane pelate, umak, sve začine i izmiksane papričice. Dobro promiješajte.
  4. Dodajte slanutak ili kukuruz, grah i gljive narezane na tanke kriške. Pustite da zakuha, pa smanjite vatru. Kuhajte poklopljeno oko pola sata.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.