Recepti 13. listopada 2014.

Pileća krilca u narančinom soku

gastro postao gastro.24sata.hr
Tajlandsko slatko-slano jelo najbolje se slaže s rižom kao prilogom

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 654

Potrebno vam je

  • 700 g pileća krilca
  • 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 žlica bagremov med
  • 1 dl ulje sezamovo
  • sol
  • papar
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Pileća krilca se stave marinirati u sezamovo ulje i med (potrebno je krilca posoliti i popapriti, zatim se pola decilitra sezamova ulja pomiješa se s velikom žlicom svijetlog meda (najbolje bagremov). Tako se ostavi na hladnom oko dva sata.
  2. Nakon toga se na teflonskoj ili roštilj tavi, pažljivo prepeku krilca (budite pažljivi jer med ne smije karamelizirati).
  3. U ostatak soka od pečenja, doda se sok od tri naranče, kora jedne naranče narezana na tanke listiće, jedna manja žlica meda, soli i po potrebi malo sezamova ulja. Kad umak zakuha i postane gust, u njega se vrate prepečena krilca i sve se zajedno kuha na tihoj vatri još oko 5 minuta.

Tajlandsko slatko-slano jelo najbolje se slaže s rižom kao prilogom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.