gastro postao
Tajlandsko slatko-slano jelo najbolje se slaže s rižom kao prilogom
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 654
Potrebno vam je
- 700 g pileća krilca
- 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 2 žlica bagremov med
- 1 dl ulje sezamovo
- sol
- papar
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Pileća krilca se stave marinirati u sezamovo ulje i med (potrebno je krilca posoliti i popapriti, zatim se pola decilitra sezamova ulja pomiješa se s velikom žlicom svijetlog meda (najbolje bagremov). Tako se ostavi na hladnom oko dva sata.
- Nakon toga se na teflonskoj ili roštilj tavi, pažljivo prepeku krilca (budite pažljivi jer med ne smije karamelizirati).
- U ostatak soka od pečenja, doda se sok od tri naranče, kora jedne naranče narezana na tanke listiće, jedna manja žlica meda, soli i po potrebi malo sezamova ulja. Kad umak zakuha i postane gust, u njega se vrate prepečena krilca i sve se zajedno kuha na tihoj vatri još oko 5 minuta.
Tajlandsko slatko-slano jelo najbolje se slaže s rižom kao prilogom