gastro postao
Mekano meso pilećih bataka i zabataka još je sočnije u kombinaciji s gljivama i rajčicom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 18
Potrebno vam je
- 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limunova korica
Priprema
- Iz bataka i zabataka izdvojite kosti. Meso namažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i natrljajte mirisnim travama i naribanom koricom limuna, sve po ukusu.
- Pecite na gril tavi (može i na roštilju). Ispečeno meso poredajte na oval.
- Na ugrijanom ulju propržite nasjeckani luk, dodajte na ploške narezane gljive, nasjeckan češnjak, narezanu rajčicu oguljenu i bez sjemenki, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama. Pržite dok sve omekša. Prelijte preko ispečene piletine.