Recepti 13. listopada 2014.

Pileći bataci s gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano meso pilećih bataka i zabataka još je sočnije u kombinaciji s gljivama i rajčicom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limunova korica

Priprema

  1. Iz bataka i zabataka izdvojite kosti. Meso namažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i natrljajte mirisnim travama i naribanom koricom limuna, sve po ukusu.
  2. Pecite na gril tavi (može i na roštilju). Ispečeno meso poredajte na oval.
  3. Na ugrijanom ulju propržite nasjeckani luk, dodajte na ploške narezane gljive, nasjeckan češnjak, narezanu rajčicu oguljenu i bez sjemenki, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama. Pržite dok sve omekša. Prelijte preko ispečene piletine.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.