gastro postao
Zagrijte se uz pileći paprikaš
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 768
Potrebno vam je
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kg krumpir, zreli
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 1 žlica peršin, list
- 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 100 ml ulje suncokretovo
- 1 žličica paprika u prahu
- papar
- sol
Priprema
- Očistite pile pa ga narežite na komade i isperite pod mlazom vode.
- Ugrijte ulje u loncu, prepržite nasjeckani luk te dodajte narezanu mrkvu, papriku i meso.
- Začinite pa zalijte s oko pola čaše vode.
- Kuhajte i povremeno dodajte još mao vode kad ispari.
- Kad je meso napola gotovo, dodajte koncentrat rajčice i papriku u prahu.
- Ogulite krumpir i narežite na jednake komade pa dodajte u lonac.
- Zalijte s oko pola litre vode i kuhajte oko pola sata.
- Maknite s vatre i dodajte peršin.
Izvor Skuhatćute