Recepti 10. listopada 2014.

Piletina s nadjevom od mandarina

Piletina s nadjevom od mandarina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odvažite se pripremiti piletinu na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 300

Potrebno vam je

  • 3 kom mandarina
  • 0.35 šalica peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žličica paprika u prahu
  • 0.50 žličica čili u prahu
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 95 g krušne mrvice
  • 60 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 4 filet Pileća prsa
  • 125 g Dimljena kobasica
  • 0.35 šalica peršin, list

Priprema

  1. Iscijedite sok dviju mandarina pa ga umiješajte u zdjelu s nasjeckanim peršinom, češnjakom, paprikom, čilijem i dvije žlice ulja. Začinite solju i paprom.
  2. Potom izmiješajte krušne mrvice, masline i dvije žlice peršinove mješavine. Zagrijte pećnicu na 200°c. Istucite meso pa ga nadjenite mješavinom krušnih mrvica i maslina bez koštica. Zarolajte i učvrstite čačkalicama.
  3. Ugrijte preostalo ulje u velikoj vatrostalnoj tavi za pečenje i pecite piletinu oko pet minuta u njoj, neprestano je okrećući, sve dok ne porumeni. Prelijte je preostalom mješavinom peršina i premjestite u pećnicu. Pecite je oko 20 minuta, izvadite i ostavite pet minuta da odstoji.
  4. Ogulite mandarine i uklonite im kožicu. Pecite kobasice u tavi, dodajte mandarine pa pirjajte minutu ili dok se dovoljno ne ugrije. Ubacite listove peršina. Razrežite piletinu i poslužite s kobasicamas. Prelijte preko jela preostalu tekućinu iz tave.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.