gastro postao
Odvažite se pripremiti piletinu na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 300
Potrebno vam je
- 3 kom mandarina
- 0.35 šalica peršin, list
- 2 režanj češnjak
- 2 žličica paprika u prahu
- 0.50 žličica čili u prahu
- 60 ml ulje maslinovo
- 95 g krušne mrvice
- 60 g masline, zelene, slane konzerv.
- 4 filet Pileća prsa
- 125 g Dimljena kobasica
- 0.35 šalica peršin, list
Priprema
- Iscijedite sok dviju mandarina pa ga umiješajte u zdjelu s nasjeckanim peršinom, češnjakom, paprikom, čilijem i dvije žlice ulja. Začinite solju i paprom.
- Potom izmiješajte krušne mrvice, masline i dvije žlice peršinove mješavine. Zagrijte pećnicu na 200°c. Istucite meso pa ga nadjenite mješavinom krušnih mrvica i maslina bez koštica. Zarolajte i učvrstite čačkalicama.
- Ugrijte preostalo ulje u velikoj vatrostalnoj tavi za pečenje i pecite piletinu oko pet minuta u njoj, neprestano je okrećući, sve dok ne porumeni. Prelijte je preostalom mješavinom peršina i premjestite u pećnicu. Pecite je oko 20 minuta, izvadite i ostavite pet minuta da odstoji.
- Ogulite mandarine i uklonite im kožicu. Pecite kobasice u tavi, dodajte mandarine pa pirjajte minutu ili dok se dovoljno ne ugrije. Ubacite listove peršina. Razrežite piletinu i poslužite s kobasicamas. Prelijte preko jela preostalu tekućinu iz tave.