gastro postao
Poriluk će vas oduševiti kao sastojak ovog finog jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 593
Potrebno vam je
- 300 g Pileća prsa
- 200 g poriluk (cijeli)
- 250 g pasirana rajčica (passata)
- 1 kom koncentrat kokošje juhe
- 500 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje suncokretovo
- mješavina suhih začina
- češnjak u prahu
- sol
- papar
- šećer, kristal
Priprema
- Piletinu narežite na tanke rezance i lagano začinite.
- Prepržite je na vreloj masnoći i dodajte poriluk narezan na kolute ili rezance (prema želji).
- Nakon dvije-tri minute dodajte rajčicu i začine te podlijte s malo vode.
- Pustite da se pirja desetak minuta i dodatno začinite prema želji.
- U međuvremenu skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom.