Recepti 28. siječnja 2015.

Piletina s porilukom i tjesteninom

Piletina-s-porilukom-i-tjesteninom
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Poriluk će vas oduševiti kao sastojak ovog finog jela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 593

Potrebno vam je

  • 300 g Pileća prsa
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 250 g pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom koncentrat kokošje juhe
  • 500 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • mješavina suhih začina
  • češnjak u prahu
  • sol
  • papar
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Piletinu narežite na tanke rezance i lagano začinite.
  2. Prepržite je na vreloj masnoći i dodajte poriluk narezan na kolute ili rezance (prema želji).
  3. Nakon dvije-tri minute dodajte rajčicu i začine te podlijte s malo vode.
  4. Pustite da se pirja desetak minuta i dodatno začinite prema želji.
  5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.