gastro postao
Piletinu i povrće njbolje je pripremati u woku kako bi bilo mekano, sočno i naravno, brzo gotovo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 468
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g riža, dugog zrna
- 2 kom mladi luk
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica klinčići u prahu
- 40 ml soja umak
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 450 g kineska mješavina povrća
Priprema
- Meso narežite na prutiće, mladi luk ukoso na kolutiće, a rižu stavite kuhati po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u woku (ili većoj tavi), ugrijte tri žlice ulja, dodajte meso, začinite ga solju, te često okrećući pržite tri, četiri minute.
- Meso potom izvadite na toplo, a na masnoću od prženja dodajte mladi luk, malo ga posolite i pržite jednu, dvije minute. Potom na luk dodajte kinesku mješavinu povrća, te sve zajedno začinite cimetom u prahu, mljevenim klinčićima i sojinim umakom.
- Na kraju dodajte pripremljeno meso, nježno izmiješajte sastojke i ostavite jednu minutu da se sastojci ugriju. Gotovo jelo rasporedite na tanjure i uz njega, po mogućnosti u zasebnim zdjelicama, poslužite kuhanu rižu.
Izvor www.smrznutojezdravo.com