gastro postao
Nohutlu Tavuk vrlo je popularno jelo u Turskoj, a može se kombinirati s mesom ili čak bez njega ako ste vegetarijanac te sa raznim začinima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 384
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica curry
- 1 kom pelati
- 1 kom slanutak, konzerva
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- 0.25 šalica korijander
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Zagrijemo žlicu ulja u većoj tavi i stavimo na nj mljeveno meso. Dok se pirja, stalno ga pritišćemo žlicom ili vilicom da se ne stvore grudice.
- Kad meso poprimi svijetlosmeđu boju, nakon 8-10 minuta, gurnemo meso na jednu stranu tave, na drugu dodamo maslinova ulja na koje stavimo nasjeckani luk. Pirjamo ga tri, četiri minute i pospemo curryjem.
- Nakon minute ili dviju promiješamo luk s mesom. Dodamo pelate i slanutak, promiješamo pa pustimo da krčka oko pet minuta.
- Tada smanjimo vatru, umiješamo jogurt i pustimo još tri minute, ali ne damo da više provrije. Prema potrebi dosolimo i popaprimo.
- Poslužimo odmah posipano nasjeckanim korijandrom.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'