gastro postao
Marinirano pileće meso zapečeno u pećnici, sa šparogama i rajčicama, bit će mekano i sočno
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 vezica šparoge, vrtne
- 10 kom rajčice, cherry
- 2 grančica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Pileće filete marinirajte sa soli, paprom, maslinovim uljem, dodajte grančice ružmarina i ostavite sa strane pola sata.
- Šparoge operite, otkinite im dno (prelomite ih pri dnu i gornji dio je jestivi, a donji možete upotrijebiti u temeljcu za juhu), a cherry rajčice prerežite na polovice.
- U vatrostalnu zdjelu složite pileće filete, pomiješajte ih sa šparogama i cherry rajčicama, lagano posolite i popaprite.
- Zdjelu prekrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 1 h na 180°C, maknite foliju i pecite na 200°C još 20 min. Poslužite toplo.