Recepti 03. listopada 2014.

Piletina u umaku od mandarine

Piletina u umaku od mandarine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak se i najjednostavnije jelo uz umak od mandarine pretvara u pravu egzotičnu poslasticu slatkasto - kiselkastog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 856

Potrebno vam je

  • 3 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 4 žlica limunov sok
  • 0.50 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 žlica soja umak
  • 2 žlica med, vrcani
  • 300 g mandarina

Priprema

  1. Na maslacu popržite piletinu posutu brašnom. Izmiješajte ostale sastojke za umak, time polijte piletinu i kuhajte tri minute. Prije posluživanja dodajte mandarine.

Čak se i najjednostavnije jelo uz umak od mandarine pretvara u pravu egzotičnu poslasticu slatkasto - kiselkastog okusa

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.