Recepti 03. listopada 2014.

Pirjane svinjske koljenice

gastro postao gastro.24sata.hr
Mrkvu, peršin, luk i kim pirjajte za umak koji poslužite s pirjanim svinjskim koljenicama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjska koljenica 
  • sol
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 0.50 vezica peršin, stabljika
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica kim
  • 50 ml alkoholni ocat
  • 300 ml voda
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Operite i posušite koljenice pa ih natrljajte solju. Očistite i operite mrkve, a potom ih uzdužno prepolovite ili narežite na deblje ploške. Operite peršin. Očistite luk i razrežite ga na četvrtine. U veću posudu s poklopcem stavite najprije koljenice, a potom mrkvu, peršin, luk i kim.
  2. Prelijte ih octom i vodom, a potom pirjajte 90 minuta na slaboj vatri. Izvadite koljenice i stavite ih na zagrijan pladanj. Stavite ih na toplo mjesto.
  3. Protisnite umak kroz cjedilo, a prema potrebi ga malo ukuhajte. Začinite paprom. Poslužite s koljenicama.

Mrkvu, peršin, luk i kim pirjajte za umak koji poslužite s pirjanim svinjskim koljenicama

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.