gastro postao
Sir u receptu možete zamijeniti drugim mekim sirom poput gaude ili camemberta te dodati i ribanog parmezana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 232
Potrebno vam je
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 list lisnato tijesto
- 420 g sir brie
- 0.25 šalica bademi, prženi
- peršin, list
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom jabuka (cijela)
- 1 kom celer, korijen
- 2 žlica orah, suhi
- 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Slaninu ispržite i usitnite. odmrznite lisnato tijesto pa ga razvucite. Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Brie pomiješajte sa slaninom, preprženim bademima i peršinom. Stavite nadjev na sredinu tijesta. Istucite jaje s malo vode pa njime premažite rubove tijesta i preklopite. Pecite 20 minuta.
- Ogulite celer i prokuhajte kratko u vodi. Kad se ohladi, naribajte ga i dodajte ribanu jabuku. Izmiješajte s vrhnjem i pospite orasima. Poslužite uz pitu.