Recepti 14. listopada 2014.

Pita iznenađenja od lisnatog tijesta

gastro postao gastro.24sata.hr
Sir u receptu možete zamijeniti drugim mekim sirom poput gaude ili camemberta te dodati i ribanog parmezana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 232

Potrebno vam je

  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 list lisnato tijesto
  • 420 g sir brie
  • 0.25 šalica bademi, prženi
  • peršin, list
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 kom celer, korijen
  • 2 žlica orah, suhi
  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Slaninu ispržite i usitnite. odmrznite lisnato tijesto pa ga razvucite. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Brie pomiješajte sa slaninom, preprženim bademima i peršinom. Stavite nadjev na sredinu tijesta. Istucite jaje s malo vode pa njime premažite rubove tijesta i preklopite. Pecite 20 minuta.
  3. Ogulite celer i prokuhajte kratko u vodi. Kad se ohladi, naribajte ga i dodajte ribanu jabuku. Izmiješajte s vrhnjem i pospite orasima. Poslužite uz pitu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.