Recepti 03. listopada 2014.

Pita od blitve

gastro postao gastro.24sata.hr
Pita od blitve i sira čitateljice magazina Skuhatćute može poslužiti kao lagani ručak, zakuska ili večera

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 361

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • voda
  • 1 žlica ulje, biljno

Nadjev

  • 500 g blitva
  • sol
  • 400 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od brašna, vode, malo ulja i soli. Neka bude lijepo, mekano i neka se ne lijepi za ruke. Podijelite ga na dvije loptice (jufke), dobro nauljite i ostavite neka se “odmara” 30-ak minuta. Blitvu operite i narežite na trake. Posolite pa je ostavite neka odstoji deset minuta.
  2. Napravite nadjev od svježeg sira, jaja, malo soli i vrhnja pa pomiješajte s blitvom. Razvucite tijesto po stolu što tanje možete. Na svaki kraj tijesta rasporedite nadjev pa lagano zarolajte prema sredini. Tijesto po sredini prerežite nožem. Prema želji, možete slagati zarolano tijesto u redove ili ga motati u zvrkove. Obilno premažite vrhnjem i pecite 40-45 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.