gastro postao
Jednostavan nadjev napravite od voća i šećera
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 266
Potrebno vam je
- 100 g maslac, slani
- 210 g glatko brašno
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom limun
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 100 g borovnice
Priprema
- Brašnu dodajte izmrvljeni maslac te ga pustite da omekša. Dodajte 50 g šećera. Umiješajte naribanu limunovu koru pa sve izmrvite rukama.
- Dodajte kiselo vrhnje i žumanjke te sve umiješajte i razvaljajte na debljinu od pet mm, no ostavite malo tijesta od kojeg ćete napraviti trake kojima ćete poprečno poklopiti voće.
- Borovnice začinite ostatkom šećera, promiješajte te rasporedite po tijestu. Prekrijte trakama i pecite na 170°c oko 45 minuta.