Recepti 03. listopada 2014.

Pita od borovnica

pita-borovnice
foto: Iris Hazler
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan nadjev napravite od voća i šećera

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 266

Potrebno vam je

  • 100 g maslac, slani
  • 210 g glatko brašno
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom limun
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 100 g borovnice

Priprema

  1. Brašnu dodajte izmrvljeni maslac te ga pustite da omekša. Dodajte 50 g šećera. Umiješajte naribanu limunovu koru pa sve izmrvite rukama.
  2. Dodajte kiselo vrhnje i žumanjke te sve umiješajte i razvaljajte na debljinu od pet mm, no ostavite malo tijesta od kojeg ćete napraviti trake kojima ćete poprečno poklopiti voće.
  3. Borovnice začinite ostatkom šećera, promiješajte te rasporedite po tijestu. Prekrijte trakama i pecite na 170°c oko 45 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.