Recepti 3161 prikaza 10. siječnja 2019.

Pita od čokolade i piva koja se ne peče - čisti užitak!

Lidija Lončarić
Za slatke zalogaje na posljednjem blogerskom Gastro meetup-u pobrinuo se i naš Marko Bakes te nam pripremio genijalnu pitu od piva i čokolade koja se ne peče.

Kako Marko s bloga Marko Bakes studira slastičarstvo u engleskom Birminghamu, nije nas iznenadila njegova odluka da nam uz slatku pomoć Mihaele (mih.a.e.la) pripremi najslasniju pitu od čokolade i piva.

 

Možda vas zanima... Marko Josipović: "Odlazak u Birmingham najbolja je odluka koju sam mogao donijeti" Špajza

 

Ova pita se ne peče, a priprema vam ne oduzima previše vremena što je čini upravo idealnom za slatka druženja s najdražima. Brzo, slatko i slasno, bolje ne može. U to smo se i sami uvjerili!

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako je bilo na blagdanskom druženju s blogerima Špajza

 

Markove slatke delicije potražite i na njegovom blogu, Facebook stranici i Instagram profilu.


Sastojci:

  • paket tamno čokoladnih digestive keksa
  • 3 žlice šećera
  • 5 žlica otopljenog maslaca
  • 280 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml tamnog piva Staropramen
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml tamnog piva Staropramen
  • 50 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • vanilin šećer

Postupak:

  1. Kekse izmrvite i pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem. Utisnite u kalup za pitu i ispecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi.
  2. Za sloj čokolade zagrijte pivo i vrhnje za šlag i prelijte preko čokolade ili sve stavite u staklenu zdjelu i otopite u mikrovalnoj. Premažite i prekrijte ispečenu i ohlađenu bazu s ovom glazurom. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
  3.  Za mousse zagrijte pivo i prelijte preko čokolade ili stavite oba sastojka u mikrovalnu i otopite. Stavite u hladnjak da se smjesa malo ohladi. U međuvremenu izmiksajte vrhnje za šlag i šećer u prahu. Ohlađenu čokoladu lagano umiješajte u istučen šlag. Mousse zatim prebacite u ohlađenu bazu.
  4. Za kremu od mascarponea izmutite mascarpone, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte vrhnje za šlag i nastavite miksati dok ne dobijete lagani šlag. Prekrijte pitu i pospite ribanom čokoladom po želji.

Uživajte!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić