Recepti 03. listopada 2014.

Pita od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovi pitu najbolje je upotrijebiti vrganje, šampinjone ili shiitake gljive

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 52

Potrebno vam je

  • 8 kom tijesto za savijače
  • 400 g gljive miješane, razne
  • 30 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Gljive očistite, operite i narežite na ploške. Prepržite luk na maslacu dok ne postane proziran. Dodajte nasjeckani češnjak i narezane gljive. Dobro ih popržite. Posolite i popaprite te ostavite da se ohlade. Dodajte kiselo vrhnje, nasjeckano peršinovo lišće i dobro promiješajte.
  2. Pravokutni lim za pečenje premažite uljem pa ga obložite papirom na pečenje. U lim složite dvije kore za savijaču tako da preko ruba lima visi pet cm tijesta
  3. Ostatak tijesta natrgajte na komadiće koje dodajte u nadjev od gljiva. Nadjev rasporedite po tijestu pa rubove tijesta preklopite preko nadjeva. Premažite pitu kiselim vrhnjem te je pecite u pećnici na 170°C oko 50 minuta.

Za ovi pitu najbolje je upotrijebiti vrganje, šampinjone ili shiitake gljive

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.