gastro postao
Za ovi pitu najbolje je upotrijebiti vrganje, šampinjone ili shiitake gljive
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 52
Potrebno vam je
- 8 kom tijesto za savijače
- 400 g gljive miješane, razne
- 30 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Gljive očistite, operite i narežite na ploške. Prepržite luk na maslacu dok ne postane proziran. Dodajte nasjeckani češnjak i narezane gljive. Dobro ih popržite. Posolite i popaprite te ostavite da se ohlade. Dodajte kiselo vrhnje, nasjeckano peršinovo lišće i dobro promiješajte.
- Pravokutni lim za pečenje premažite uljem pa ga obložite papirom na pečenje. U lim složite dvije kore za savijaču tako da preko ruba lima visi pet cm tijesta
- Ostatak tijesta natrgajte na komadiće koje dodajte u nadjev od gljiva. Nadjev rasporedite po tijestu pa rubove tijesta preklopite preko nadjeva. Premažite pitu kiselim vrhnjem te je pecite u pećnici na 170°C oko 50 minuta.
Za ovi pitu najbolje je upotrijebiti vrganje, šampinjone ili shiitake gljive
Izvor Skuhatćute