gastro postao
Pita prema receptu Željke Stošić, vlasnice Kluba Papica
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 898
Tijesto
- 125 g glatko brašno
- 250 g maslac, neslani
- 500 g oštro brašno
- 0.50 mala žlica sol
- 3 žlica šećer, kristal
- 25 g šećer, u prahu
- jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 mala žlica voda
Krema od limuna
- 200 ml limunov sok
- 50 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- limunova korica
- 150 g šećer, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 25 g gustin
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 25 g maslac, neslani
Nadjev
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 5 kom limunov sok
- 5 kom limunova korica
- 2 žlica gustin
- 5 žlica šećer, kristal
- 1 dl voda
Šaum
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 125 g šećer, kristal
Potrebno vam je
- 5 kom bjelanjak kokošji
- 5 žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica gustin
Priprema
- Zamijesite tijesto.
- Od svih sastojaka skuhajte gustu kremu i, dok je vruća, dodajte dvije žlice maslaca.
- Od bjelanjaka i šećera dugo tucite snijeg, a na kraju lagano umutite brašno.
- Pecite tijesto 15 minuta na 180°c, stavite kremu pa snijeg te pecite na 150°c još oko 45 minuta.
Izvor Skuhatćute