gastro postao
                                            
                                        
                                    Lagana, osvježavajuća, voćna
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 450 g maline
 - 1 kom tijesto za pite
 - 1 kom jaje kokošje
 - 2.50 ml ekstrakt vanilije
 - 120 g šećer, kristal
 - 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
 - 1 prstohvat sol
 - 50 g glatko brašno
 - 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 50 g orah, mljeveni
 - 2 žlica maslac, neslani
 
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
 - U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
 - U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
 - Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
 - Dobivenu smjesu rasporedite na gotovu koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta.
 - Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezan na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
 - Pospite po pečenoj piti I vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno-smeđu boju.
 
Lagana, osvježavajuća, voćna