gastro postao
Lagana, osvježavajuća, voćna
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 450 g maline
- 1 kom tijesto za pite
- 1 kom jaje kokošje
- 2.50 ml ekstrakt vanilije
- 120 g šećer, kristal
- 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 prstohvat sol
- 50 g glatko brašno
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 50 g orah, mljeveni
- 2 žlica maslac, neslani
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
- U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
- Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
- Dobivenu smjesu rasporedite na gotovu koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta.
- Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezan na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
- Pospite po pečenoj piti I vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno-smeđu boju.
Lagana, osvježavajuća, voćna