Recepti 09. veljače 2015.

Pita s malinama

Pita-s-malinama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana, osvježavajuća, voćna

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 425

Potrebno vam je

  • 450 g maline
  • 1 kom tijesto za pite
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2.50 ml ekstrakt vanilije
  • 120 g šećer, kristal
  • 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 prstohvat sol
  • 50 g glatko brašno
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 50 g orah, mljeveni
  • 2 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
  3. U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
  4. Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
  5. Dobivenu smjesu rasporedite na gotovu koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta.
  6. Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezan na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
  7. Pospite po pečenoj piti I vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno-smeđu boju.

Lagana, osvježavajuća, voćna

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.