gastro postao
Domaća pita sa špinatom i kravljim sirom uljepšat će vam dan!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 731
Tijesto
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- voda
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 1000 g španjak špinak
- 80 g parmezan
- 1 žlica mažuran
- 500 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- 10 g maslac, slani
Priprema
- Stanjite valjkom deset loptica u veličinu okruglog lima i redajte ih jednu na drugu na lim premazujući ih uljem, sve osim posljednje. Preko nje stavite špinat, poprskajte je uljem i rasporedite preko nje masu od sira. Zatim stanjite ostalih deset loptica u kore, redajte ih jednu na drugu preko špinata i premažite svaku uljem. Višak tijesta oko rubova ugurajte u limeni okrugli kalup. Pitu lagano ispikajte vilicom po sredini i pecite na umjereno zagrijanoj pećnici oko sat vremena.
- Nasjeckajte špinat na tanke rezance i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite i stavite u zdjelu, pospite parmeznaom i mažuranom te ostavite na stranu. U drugoj zdjeli izmiksajte sir, dodajte brašno, vrhnje, jaje i sol te dobro promiješajte.
- Od brašna, ulja, soli, jaja i vode zamijesite mekše tijesto te ga dobro razradite na dasci. Podijelite na 20 loptica, pospite ih brašnom, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoje pola sata.
Izvor Skuhatćute