Recepti 13. listopada 2014.

Pita sa špinatom i mladim kravljim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća pita sa špinatom i kravljim sirom uljepšat će vam dan!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 731

Tijesto

  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • voda
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 1000 g španjak špinak
  • 80 g parmezan
  • 1 žlica mažuran
  • 500 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 10 g maslac, slani

Priprema

  1. Stanjite valjkom deset loptica u veličinu okruglog lima i redajte ih jednu na drugu na lim premazujući ih uljem, sve osim posljednje. Preko nje stavite špinat, poprskajte je uljem i rasporedite preko nje masu od sira. Zatim stanjite ostalih deset loptica u kore, redajte ih jednu na drugu preko špinata i premažite svaku uljem. Višak tijesta oko rubova ugurajte u limeni okrugli kalup. Pitu lagano ispikajte vilicom po sredini i pecite na umjereno zagrijanoj pećnici oko sat vremena.
  2. Nasjeckajte špinat na tanke rezance i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite i stavite u zdjelu, pospite parmeznaom i mažuranom te ostavite na stranu. U drugoj zdjeli izmiksajte sir, dodajte brašno, vrhnje, jaje i sol te dobro promiješajte.
  3. Od brašna, ulja, soli, jaja i vode zamijesite mekše tijesto te ga dobro razradite na dasci. Podijelite na 20 loptica, pospite ih brašnom, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoje pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.