gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1227
Potrebno vam je
- 6 kriška slanina svinjska, sirova bez kože
- 150 g mladi špinat
- 600 g tijesto za pizzu
- 125 ml rajčica ( ketchup)
- 80 g gouda punomasni
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g rajčice, cherry
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Ugrijte tavu pa prepržite slaninu. Premjestite je na tanjur prekriven papirnatim kuhinjskim ručnikom kako bi upio višak masnoće.
- Pržite špinat dok ne uvene, dodajte sol i papar te maknite s vatre.
- Tijesta za pizze stavite u limove za pečenje pa premažite umakom od rajčice. Pospite s pola sira i špinata te slaninom. U sredinu svake pizze razbijte jedno jaje pa pospite ostatkom sira i rajčicama. Pecite od osam do deset minuta.