Recepti 04. listopada 2014.

Pizza sa špinatom, slaninom, jajima i rajčicama

Pizza sa špinatom, slaninom, jajima i rajčicama
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1227

Potrebno vam je

  • 6 kriška slanina svinjska, sirova bez kože
  • 150 g mladi špinat
  • 600 g tijesto za pizzu
  • 125 ml rajčica ( ketchup)
  • 80 g gouda punomasni
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g rajčice, cherry
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Ugrijte tavu pa prepržite slaninu. Premjestite je na tanjur prekriven papirnatim kuhinjskim ručnikom kako bi upio višak masnoće.
  2. Pržite špinat dok ne uvene, dodajte sol i papar te maknite s vatre.
  3. Tijesta za pizze stavite u limove za pečenje pa premažite umakom od rajčice. Pospite s pola sira i špinata te slaninom. U sredinu svake pizze razbijte jedno jaje pa pospite ostatkom sira i rajčicama. Pecite od osam do deset minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.