gastro postao
Lagani ljetni desert - sladak ili kiseo, odlučite sami
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 372
Potrebno vam je
- 250 g trešnje
- 1 l voda
- 75 ml sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 kom limun
- 120 g šećer, kristal
- 6 žlica gustin
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 150 ml šlag
Priprema
- Vodu, limunov sok, limunovu koru i šećer zagrijte na vatri. Dodajte Gustin razmućen u malo vode. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 2 minute ili dok tekućina ne postane prozirna.
- Skinite s vatre i malo ohladite. Dodajte žumanjke, uz miješanje.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte im šećer i tucite još 1 minutu. Lagano ih umiješajte u priređenu masu. Umiješajte trešnje i višnje.
- Dobivenu pjenu stavite u jednu veću ili više manjih zdjelica. Odozgo ukrasite šlag-pjenom. Do kraja ohladite i poslužite uz piškote ili čajno pecivo.