Recepti 13. listopada 2014.

Pjena od višanja ili trešanja

Pjena od višanja ili trešanja
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani ljetni desert - sladak ili kiseo, odlučite sami

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 372

Potrebno vam je

  • 250 g trešnje
  • 1 l voda
  • 75 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 kom limun
  • 120 g šećer, kristal
  • 6 žlica gustin
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 150 ml šlag

Priprema

  1. Vodu, limunov sok, limunovu koru i šećer zagrijte na vatri. Dodajte Gustin razmućen u malo vode. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 2 minute ili dok tekućina ne postane prozirna.
  2. Skinite s vatre i malo ohladite. Dodajte žumanjke, uz miješanje.
  3. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte im šećer i tucite još 1 minutu. Lagano ih umiješajte u priređenu masu. Umiješajte trešnje i višnje.
  4. Dobivenu pjenu stavite u jednu veću ili više manjih zdjelica. Odozgo ukrasite šlag-pjenom. Do kraja ohladite i poslužite uz piškote ili čajno pecivo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.