gastro postao
Jednostavan desert koji se priprema bez kuhanja i pečenja i koji je toliko mekan da ga možete jesti žličicom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36
Potrebno vam je
- 20 g zelatina
- 0.25 dl šećer, kristal
- 0.50 šalica voda
- 200 g šlag
- 2.50 šalica jagode
- 1 kom biskvit obični, nemasni
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte želatinu (najbolje bi bilo ako možete naći s okusom jagoda), šećer i vrelu vodu miješajući dok se želatina i šećer potpuno ne rastope. Tu smjesu stavite u hladnjak 10-ak min, dok se ne počne zgušnjavati. Potom u nju lagano umiješajte šlag u spreju.
- Jagode narežite na sitnije komade pa i njih dodajte smjesi lagano miješajući.
- Biskvit za torte stavite na pladanj pa na njega rasporedite pjenastu smjesu s jagodama. Prema želji, ukrasite je šlagom polovicama ili cijelim jagodama i kojim drugim voćem.
Jednostavan desert koji se priprema bez kuhanja i pečenja i koji je toliko mekan da ga možete jesti žličicom
Izvor Skuhatćute