Recepti 13. listopada 2014.

Pjenasta pita od jagoda

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan desert koji se priprema bez kuhanja i pečenja i koji je toliko mekan da ga možete jesti žličicom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 36

Potrebno vam je

  • 20 g zelatina
  • 0.25 dl šećer, kristal
  • 0.50 šalica voda
  • 200 g šlag
  • 2.50 šalica jagode
  • 1 kom biskvit obični, nemasni

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte želatinu (najbolje bi bilo ako možete naći s okusom jagoda), šećer i vrelu vodu miješajući dok se želatina i šećer potpuno ne rastope. Tu smjesu stavite u hladnjak 10-ak min, dok se ne počne zgušnjavati. Potom u nju lagano umiješajte šlag u spreju.
  2. Jagode narežite na sitnije komade pa i njih dodajte smjesi lagano miješajući.
  3. Biskvit za torte stavite na pladanj pa na njega rasporedite pjenastu smjesu s jagodama. Prema želji, ukrasite je šlagom polovicama ili cijelim jagodama i kojim drugim voćem.

Jednostavan desert koji se priprema bez kuhanja i pečenja i koji je toliko mekan da ga možete jesti žličicom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.