Recepti 13. listopada 2014.

Pletenica od brokule i šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična ideja za obrok koji kombinira kruh, povrće i meso

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 147

Tijesto

  • 500 g glatko brašno
  • sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • voda

Nadjev

  • 300 g kuhana šunka
  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 žlica senf
  • 150 g gouda punomasni

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U posudi pomiješajte nasjeckanu kuhanu brokulu, šunku, senf i sir pa dobro promiješajte. Dodajte i peršin. Pomiješajte sve sastojke za tijesto (topla voda) pa ga razvaljajte.
  3. S lijeve i desne strane tijesta izrežite krakove nalik na zvijezdine kako biste ih mogli preklopiti preko nadjeva.
  4. Nadjev stavite duž sredine tijesta pa naizmjenično preklapajte krakove preko nadjeva. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 ili 25 minuta i poslužite.

Odlična ideja za obrok koji kombinira kruh, povrće i meso

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.