gastro postao
U ovom jelu vrijedi pravilo kao i za parfeme – manje je više!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 625
Potrebno vam je
- 600 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- 100 g cherry rajčice
- 300 g repovi kozica
- 2 dl riblji temeljac
- 50 g parmezan
- 50 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- kopriva
Priprema
- Tijesto za pljukance umijesite od jednog jaja, brašna za dizana tijesta, malo maslinova ulja i malo vode.
- Mladu koprivu očistite, kratko je blanširajte te usitnite u blenderu u finu kremu. Tako pripremljenu kremu od kopriva dodajte u tijesto za pljukance i napravite čvrstu smjesu.
- Male komade tijesta trgajte i trljajte među dlanovima dok ne dobijete pravilne pljukance. Kratko ih kuhajte u posoljenoj vodi.
- Očišćene kozice i cherry rajčice prerezane kratko pržite u širokoj tavici na malo maslinova ulja.
- Podlijevajte s malo bijelog vina, a kad uvenu, dolijte riblji temeljac ili temeljac od kozica. Posolite i popaprite po ukusu.
- Kuhane i ocijeđene pljukance (skuhajte ih al dente) dodajte u umak, pojačajte vatru da se umak zagrije i prožme s pljukancima.
- Kada je gotovo, dodajte grudicu maslaca i svježe naribani parmezan.
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić