gastro postao
Kombinacija prženih lješnjaka i grubo narezane čokolade za savršeni desert
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 173
Potrebno vam je
- 200 g maslac, slani
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- sol
- 0.35 šalica kukuruzni sirup
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 1.50 šalica lješnjak, prženi
- 0.35 šalica čokolada za kuhanje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Izmiksajte 100 g maslaca i 1/3 šalice smeđeg šećera minutu, dvije. Dodajte brašno i 1/4 žličice soli te miksajte lagano dok se sve ne pomiješa pa povećajte brzinu i miksajte dok ne dobijete smjesu grubog oblika.
- Pritisnite tijesto ravnomjerno u pleh za pečenje. Pecite oko 20 minuta i ostavite 15 minuta da se ohladi. Smanjite temperaturu na 160 stupnjeva. U lonac dodajte kukuruzni sirup, vrhnje, 1/4 žličice soli, preostali maslac i 2/3 šalice smeđeg šećera.
- Kuhajte, miješajući, dok ne zakuha pa kuhajte još minutu. Umiješajte lješnjake, a zatim prelijte bazu. Pecite još 15 minuta. Pospite s grubo narezanom čokoladom i ostavite neka se ohladi sat vremena u hladnjaku. Izrežite na 24 komada.