Recepti 15. listopada 2014.

Pločice od lješnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija prženih lješnjaka i grubo narezane čokolade za savršeni desert

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 24

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 173

Potrebno vam je

  • 200 g maslac, slani
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 0.35 šalica kukuruzni sirup
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 1.50 šalica lješnjak, prženi
  • 0.35 šalica čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Izmiksajte 100 g maslaca i 1/3 šalice smeđeg šećera minutu, dvije. Dodajte brašno i 1/4 žličice soli te miksajte lagano dok se sve ne pomiješa pa povećajte brzinu i miksajte dok ne dobijete smjesu grubog oblika.
  2. Pritisnite tijesto ravnomjerno u pleh za pečenje. Pecite oko 20 minuta i ostavite 15 minuta da se ohladi. Smanjite temperaturu na 160 stupnjeva. U lonac dodajte kukuruzni sirup, vrhnje, 1/4 žličice soli, preostali maslac i 2/3 šalice smeđeg šećera.
  3. Kuhajte, miješajući, dok ne zakuha pa kuhajte još minutu. Umiješajte lješnjake, a zatim prelijte bazu. Pecite još 15 minuta. Pospite s grubo narezanom čokoladom i ostavite neka se ohladi sat vremena u hladnjaku. Izrežite na 24 komada.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.