gastro postao
Želite li da tijesto na dnu bude hrskavije, prije pečenja u lim možete uliti šalicu maslinova ulja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 1 kom suhi kvasac
- 1 šalica voda
- 1 mala žlica med, vrcani
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica sol
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica sušena rajčica
- ružmarin
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
Ne pirjajte luk, nego ga narežite i složite na tijesto pa zapecite. Možete dodati i ploške rajčica, crne ili zelene masline.
- Pomiješajte kvasac, toplu vodu i med te ostavite na toplom deset minuta.
- Umiješajte brašno, 1/4 šalice ulja i žličicu soli. Mijesite pet-deset minuta. Stavite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte krpom te držite tako oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na 220°C.
- Razvucite tijesto u oblik pravokutnika i stavite na lim za pečenje. Prstima izbodite tijesto i prelijte ga s dvije žlice ulja. Neka odstoji 20 minuta. Zagrijte malo ulja u tavi i pirjajte luk narezan na krugove dok ne posmeđi, oko 20 minuta.
- Pospite tijesto karameliziranim lukom, ružmarinom, ribanim sirom i solju te poprskajte uljem. Pecite 15-ak minuta pa dodajte rajčice i vratite u pećnicu na pet minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute