Recepti 03. listopada 2014.

Pogača sa sušenim rajčicama i parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li da tijesto na dnu bude hrskavije, prije pečenja u lim možete uliti šalicu maslinova ulja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 1 kom suhi kvasac
  • 1 šalica voda
  • 1 mala žlica med, vrcani
  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica sol
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica sušena rajčica
  • ružmarin
  • 0.50 šalica parmezan

Priprema

  1. Ne pirjajte luk, nego ga narežite i složite na tijesto pa zapecite. Možete dodati i ploške rajčica, crne ili zelene masline.
  2. Pomiješajte kvasac, toplu vodu i med te ostavite na toplom deset minuta.
  3. Umiješajte brašno, 1/4 šalice ulja i žličicu soli. Mijesite pet-deset minuta. Stavite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte krpom te držite tako oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  4. Razvucite tijesto u oblik pravokutnika i stavite na lim za pečenje. Prstima izbodite tijesto i prelijte ga s dvije žlice ulja. Neka odstoji 20 minuta. Zagrijte malo ulja u tavi i pirjajte luk narezan na krugove dok ne posmeđi, oko 20 minuta.
  5. Pospite tijesto karameliziranim lukom, ružmarinom, ribanim sirom i solju te poprskajte uljem. Pecite 15-ak minuta pa dodajte rajčice i vratite u pećnicu na pet minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.