gastro postao
Želite li da tijesto na dnu bude hrskavije, prije pečenja u lim možete uliti šalicu maslinova ulja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 1 kom suhi kvasac
- 1 šalica voda
- 1 mala žlica med, vrcani
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica sol
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica sušena rajčica
- ružmarin
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
Ne pirjajte luk, nego ga narežite i složite na tijesto pa zapecite. Možete dodati i ploške rajčica, crne ili zelene masline.
- Pomiješajte kvasac, toplu vodu i med te ostavite na toplom deset minuta.
- Umiješajte brašno, 1/4 šalice ulja i žličicu soli. Mijesite pet-deset minuta. Stavite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte krpom te držite tako oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na 220°C.
- Razvucite tijesto u oblik pravokutnika i stavite na lim za pečenje. Prstima izbodite tijesto i prelijte ga s dvije žlice ulja. Neka odstoji 20 minuta. Zagrijte malo ulja u tavi i pirjajte luk narezan na krugove dok ne posmeđi, oko 20 minuta.
- Pospite tijesto karameliziranim lukom, ružmarinom, ribanim sirom i solju te poprskajte uljem. Pecite 15-ak minuta pa dodajte rajčice i vratite u pećnicu na pet minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute
pogača
sušene rajčice
parmezan
predjelo
prilog
kruh
vegetarijanska prehrana
doručak
ručak
večera
jesen
ljeto
pečenje
zima
proljeće
niskokaloricna prehrana
Mediteranske zemlje