gastro postao
Prema želji na pogačicu možete dodati trokut svinjskih pečenih jetrica i dobiti ukusni zalogaj.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 1000 g glatko brašno
- 0.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 0.50 l voda
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- kvasac, svježi
- 1 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- U pola litre vode skuhajte kukuruznu krupicu pa je ohladite.
- U brašno umiješajte palentu, ulje, vrhnje, kvasac, sol, cijelo jaje i bjelanjak, a žumanjak odvojite za premazivanje pogačica. Dodajte toplog mlijeka prema potrebi.
- Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na debljinu do 1 cm u oblik kocke i izrežite trokute. Posložite ih na lim, premažite žumanjkom, pospite sezamovim ili drugim sjemenkama pa pecite 15 minuta 175°c.
- Na gotove pogačice možete staviti list (začinjene) zelene salate ili drugog povrća.
Izvor Skuhatćute