Recepti 13. listopada 2014.

Pogačice trokuti

gastro postao gastro.24sata.hr
Prema želji na pogačicu možete dodati trokut svinjskih pečenih jetrica i dobiti ukusni zalogaj.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1000 g glatko brašno
  • 0.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 0.50 l voda
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • kvasac, svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. U pola litre vode skuhajte kukuruznu krupicu pa je ohladite.
  2. U brašno umiješajte palentu, ulje, vrhnje, kvasac, sol, cijelo jaje i bjelanjak, a žumanjak odvojite za premazivanje pogačica. Dodajte toplog mlijeka prema potrebi.
  3. Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na debljinu do 1 cm u oblik kocke i izrežite trokute. Posložite ih na lim, premažite žumanjkom, pospite sezamovim ili drugim sjemenkama pa pecite 15 minuta 175°c.
  4. Na gotove pogačice možete staviti list (začinjene) zelene salate ili drugog povrća.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.