Recepti 15. svibnja 2015.

Pohani juneći odrezak u ribancu s rižotom od gljiva

Pohani juneći odrezak u ribancu s rižotom od gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Crveno meso je vrijedan izvor neophodnih proteina. Isprobajte ga u pohanoj varijanti prema receptu Branka Ognjenovića.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1179

Potrebno vam je

  • 600 g junetina 
  • 100 g parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g krušne mrvice
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.10 l vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol
  • papar
  • 0.30 l ulje suncokretovo
  • 0.03 l ulje maslinovo

Priprema

  1. Meso poravnamo i začinimo.
  2. Na maslacu prepržite rižu, kad bude vruća zalijte je bijelim vinom. Kad vino ishlapi, rižu prelijte kipućom juhom ili vodom (toliko da prekrije rižu).
  3. Na drugoj jako vrućoj tavi prepržite oprane i narezane gljive tek toliko da se zarumene i da zamiriše. Miješajte stalno rižu i pred kraj dodajte prepržene gljive.
  4. Rižoto na kraju povežite maslacem u kockicama - maslac daje jedan specifičan okus i izgled svakom rižotu.
  5. Odreske uvaljamo u brašno, a zatim umočimo u smjesu od jaja i ribanca te stavimo u krušne mrvice.
  6. Pržimo u dubokoj masnoći, lagano s jedne i s druge strane dok ne požuti. Vadimo iz tave na papirnati ubrus i pustimo da upije višak masnoće.

Crveno meso je vrijedan izvor neophodnih proteina. Isprobajte ga u pohanoj varijanti prema receptu Branka Ognjenovića.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.