gastro postao
Crveno meso je vrijedan izvor neophodnih proteina. Isprobajte ga u pohanoj varijanti prema receptu Branka Ognjenovića.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1179
Potrebno vam je
- 600 g junetina
- 100 g parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g krušne mrvice
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 0.10 l vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- sol
- papar
- 0.30 l ulje suncokretovo
- 0.03 l ulje maslinovo
Priprema
- Meso poravnamo i začinimo.
- Na maslacu prepržite rižu, kad bude vruća zalijte je bijelim vinom. Kad vino ishlapi, rižu prelijte kipućom juhom ili vodom (toliko da prekrije rižu).
- Na drugoj jako vrućoj tavi prepržite oprane i narezane gljive tek toliko da se zarumene i da zamiriše. Miješajte stalno rižu i pred kraj dodajte prepržene gljive.
- Rižoto na kraju povežite maslacem u kockicama - maslac daje jedan specifičan okus i izgled svakom rižotu.
- Odreske uvaljamo u brašno, a zatim umočimo u smjesu od jaja i ribanca te stavimo u krušne mrvice.
- Pržimo u dubokoj masnoći, lagano s jedne i s druge strane dok ne požuti. Vadimo iz tave na papirnati ubrus i pustimo da upije višak masnoće.
Crveno meso je vrijedan izvor neophodnih proteina. Isprobajte ga u pohanoj varijanti prema receptu Branka Ognjenovića.